Intr-o craticioara incalzim uleiul de masline si calim cateva minute la foc mic,ceapa tocata si usturoiul taiat felii. Decojim dovleacul si cartofii ,ii taiem cubulete si-i punem in cratita peste ceapa. Continuam sa calim in continuare inca 2-3 minute si apoi adaugam supa de legume si saram putin. Acoperim vasul si lasam sa fiarba in jur de 20 de minute, pana legumele sunt moi. Dupa aceea mixam bine compozitia cu un blender vertical pana obtinem o crema fina. E momentul sa potrivim de sare si piper (optional ) iar daca vi se pare prea groasa compozitia mai adaugati un pic de supa si dati din nou in clocot, iar daca vi se pare prea subtire, fierbeti-o pana mai scade un pic. Noua ne place exact asa cum iese din cantitatile date.
Mancati supa calda imbogatita, la alegere cu ce vreti voi din ingredientele enumerate mai sus. Mie imi place cel mai mult cu parmezan si busuioc dar copilu’ o prefera cu smantana si patrunjel
Pofta buna !