Supa crema de dovleac cu ghimbir

de Tabita _ in Supe, 27 Oct 2013 | 19618 vizualizari

 

In zona unde locuiesc se prepara frecvent supa crema de dovleac sau de bostan. M-am inspirat de la Doralinda. E o supa crema excelenta. Multumesc Doralinda >:D

 

INGREDIENTE

  • 1,5-2 kg dovleac
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 linguri unt
  • 1 cub de concentrat
  • 1-2 cm ghimbir
  • 3 linguri seminte de dovleac prajite putin
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac cu ghimbir:

Morcovii se curata, se spala si se taie rondele.

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.

Dovleacul (dovlecii) se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici.

Se pun intr-un vas toate legumele si se calesc impreuna cu untul pentru cateva minute.

Ghimbirul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica.

Intr-o oala se pun la fiert 2 l de apa si cubul de concentrat. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga ghimbirul si legumele sotate. Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se lasa la fiert aproximativ 40 de minute la foc mediu.

Cand au fiert legumele, se pune compozitia intr-un mixer sau blender si se mixeaza pana devine crema.

Se pune crema in vasul in care au fiert si se mai lasa cateva minute pe foc mediu, dar fara sa fiarba!

Samburii de dovleac se curata de coaja si se prajesc putin.

Se pune supa crema in farfurii, iar pe deasupra se presara semintele de dovleac.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu o doriti atat de consistenta puteti sa adaugati mai multa apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]