Supa de chimen

de Retete cu Margareta Cismasiu in Supe, 21 Apr 2015 | 4199 vizualizari

 

Chimenul este folosit in bucatarie pentru a aroma produsele de patiserie, branzeturile, iaurturile sau la muraturi. Datorita beneficiilor sale este intrebuintat ca infuzie sau decoct in diferite afectiuni: insomnii, afectiuni digestive, astm, bronsita, raceli, probleme respiratorii.
Cunoscand aceste lucruri, o supa de chimen e binevenita mai ales acuma, dupa sarbatori, cand au predominat mancarurile grele si dulciurile.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 morcovi
  • 1pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimen:

Zarzavatul se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert bine se scoate din apa, iar zeama se strecoara. Intr-o craticioara se pune un pic de ulei la incins. In acest ulei se calesc 2-3 min. Semintele de chimen dupa care se rastoarna in supa. Se lasa sa mai dea cateva clocote, se potriveste de sare si se opreste focul.

Supa se serveste cu crutoane de paine. Pentru acestea, se taie painea cubulete mici. Se pun intr-o tava, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor pana se rumenesc. Se adauga in supa, la servire.

                 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Patates Corbasi - Supa turceasca cu cartofi