Supa de conopida cu cartofi si afumatura

de mihaelar63 in Supe, 23 Iul 2013 | 5657 vizualizari

 

Mama unui prieten, unguroaica si bucatareasa cu experienta mi-a spus ca bunica ei fierbea conopida separat si apoi o adauga la supa. Am pus si eu in aplicare acest sfat si nu mi-a displacut. Am mai imbunatatit ardeleneste supa cu un os cu afumatura de casa pe care mi-o prepara tot draga de Beji-mama !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 os cu afumatura de casa
  • 1 conopida mare
  • 1 morcov mare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 fir de cimbru
  • 3 cartofi
  • 2 rosii
  • 1 ardei iute
  • 100 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de conopida cu cartofi si afumatura:

Osul se pune la fiert si se schimba prima apa .Carne fiarta se taie bucati .

Conopida se desface buchete mari si se fierbe in apa cu sare .Se scurge.

Legumele se curata si se spala .

Morcovul se taie rondele si se caleste in ulei .

Adaugati si partea alba de la ceapa , ardeiul iute taiat rondele si rosiile tocate.

Peste puneti apa in care a fiert afumatura si carnea maruntita + cartofii cuburi  + cimbru  .

Fierbeti 15 minute  pana cand morcovul este patruns .

Serviti supa adaugand in farfurie  buchete de conopida  si  ceapa verde .

Daca doriti se  poate servi si cu smantana sau acrita cu lamaie .

TIPS-URI

1

Cea mai gustoasa conopida este cea de culoare alba-usor galbui , este ,, coapta '' si mai buna decat cea cu culoarea alba - usor verzuie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de conopida cu cartofi si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

23.07.2013, 10:07

buna

laura_n 1

23.07.2013, 10:19

mama, ce-i acolo, venim si noi la masa )

diaconta 1

23.07.2013, 14:30

Ce ciorbita buna ai facut Mihaela

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Supa de conopida