Supa de zarzavat cu lapte de cocos

de danakarin in Supe, 18 Mar 2013 | 5556 vizualizari

 

Aceasta supa de inspiratie orientala e piesa mea de rezistenta. Am mare succes cu ea la musafiri. Necesita o aprovizionare la un magazin asiatic, dar apoi aveti toate acestea si puteti face mai des....

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 morcov
  • o ceapa mica
  • o bucata de praz
  • 2 catei de usturoi
  • o tulpina de telina sau o felie de telina radacina
  • o varza de China mica
  • 2 cartofi
  • o bucata de 2 cm de ghimbir
  • o lingura de pasta de curry rosu
  • 2 - 3 linguri de sos de soia
  • 2 lingurite de ulei de susan
  • 2 linguri de sos de peste
  • o conserva de lapte de cocos
  • un ardei iute
  • un pahar de apa
  • 100 de g de carne de porc sau pui slaba.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de zarzavat cu lapte de cocos:

Curatam si taiem marunt legumele si zarzavaturile. Calim ceapa, prazul, usturoiul in ulei, adaugam telina , morcovii si cartofii, mestecam usor si cand legumele s-au inmuiat nitel adaugam ghimbirul si ardeiul iute curatat de nervuRi si maruntit. Turnam cam 200 ml de apa si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam apoi varza de china si laptele de cocos.

Lasam sa fiarba totul 10-15 minute apoi adaugam pe rand pasta de curry, uleiul de susan, sosul de soia si sosul de peste. Gustam si dupa necesitati mai adaugam un pic de sos de soia daca supa nu e suficient de sarata. Sosul de peste  e un ingredient des folosit in bucataria thailandeza. Are un gust puternic aromat. Se gaseste la magazinele asiatice.

Datorita acestor sosuri si a pastei de curry,  in mod normal nu mai e nevoie de sare. Separat taiaem fasii carnea si o prajim crocant intr-un pic de ulei.

O servim in farfurii la supa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de zarzavat cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de spanac cu cartofi.(de post)