Astazi calatorim in Asia mai precis in Tailanda cu o supa parfumata si savuroasa. Bucataria tailandeza este foarte renumita si parfumata cu ingrediente originale : curry, menta, lemon grass ( iarbă de lămâie), coriandru , busuioc rosu etc.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/supa-thai-cu-fructe-de-mare.html
Decongelati fructele de mare.
Tocati marunt ceapa esalota, ceapa verde si ghimbirul.
Taiati ardeiul rosu in bucatele.
Intr-o tigaie sau un wok, incalziti uleiul si colorati ceapa si ghimbirul.
Adaugati fructele de mare si reveniti.
Puneti curry-ul, curcuma si ardeiul rosu taiat.
Amestecati, adaugati 600-750 ml de apa fiarta si fierbeti 5 minute.
Separat fierbeti pastele in apa sarata, timpul indicat pe pachet. Scurgeti pastele, taiati-le cu o foarfeca de bucatarie de 2-3 ori si adaugati-le in supa.
Puneti sosul de peste, sosul de soia si dati un tur de piper.
Fierbeti timp de 2-3 minutes totul.
Verificati de sare si adaugati o lingura buna de smantana daca vreti sau lapte de cocos.
Este gata. Presarati verdeata tocata si alune prajite
Serviti imediat !!!