Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval

de RODIMUR in Paste, 18 Feb 2019 | 6043 vizualizari

 

Cum ne plac mult pastele și ciupercile, ieri după-amiază am pregătit o cină foarte gustoasă și sățioasă. Și pentru că nu ne plac mâncărurile seci, am făcut o cantitate apreciabilă de sos, după o rețetă de-a mea mai veche, verificată și apreciată de multe ori (https://www.bucataras.ro/retete/sos-alb-din-smantana-si-cascaval-87887.html)
O cină care merită repetată, oricât de des, pentru că de așa ceva nu te plictisești niciodată. În plus, se pregătește ușor și relativ destul de repede.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de tagliatelle
  • 200 grame de ciuperci champignons
  • 1 ceapă galbenă, mică
  • 2 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru sos:
  • 200 ml de smântână grasă
  • 75 grame de unt
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură rasă de amidon alimentar
  • 3 linguri de apă
  • sare
  • piper
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval:

Pastele se pun la fiert, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare. 

Cât timp pastele fierb, se pregătesc ciupercile și sosul.

Ciupercile se curăță de pielițe, se spală în câteva ape și se feliază.

Se curăță ceapa și usturoiul, se taie mărunt și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic. Se adaugă ciupercile feliate și 100 ml de apă și se lasă tigaia, acoperită pe jumătate, la foc mic, pentru ca ingredientele să se pătrundă ușor și să scadă lichidul.

Pentru sos, se amestecă mai întâi 50 ml de smântână cu amidonul și se subțiază cu trei linguri de apă rece. Se toarnă apoi o lingură de ulei în tigaie și se adaugă untul feliat. Când s-a topit untul, se adaugă restul de smântână și se amestecă, la foc mic, timp de 2-3 minute.

Se adaugă apoi, puțin câte puțin, cașcavalul răzuit fin și se amestecă, până ce se topește. Se mai lasă pe foc încă 2-3 minute și se amestecă întruna.

Se condimentează cu sare, piper și oregano, după care se adaugă amestecul de smântână și amidon, subțiat cu apă. Se amestecă sosul bine, fără întrerupere, până ce devine omogen și consistent/legat.

Când pastele au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece, se scurg și se pun într-un platou. Se toarnă sosul fierbinte peste paste, iar deasupra se pun ciupercile înăbușite la tigaie.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți ceapa și usturoiul, pentru prepararea înăbușită a ciupercilor, ci înmuiați-le doar puțin.

2

Înăbușiți ciupercile feliate, la foc mic, acoperite cu un capac, până ce scade lichidul, iar ele se pătrund.

3

Pentru sos, răzuiți din timp cașcavalul și amestecați 50 ml de smântână cu amidonul alimentar, subțiat apoi cu apă.

4

Folosiți, pe cât posibil, un cașcaval cu un indice mare de grăsime.

5

Adăugați cașcavalul răzuit treptat, puțin câte puțin și amestecați, până ce se topește. Dacă vedeți că el se leagă, la mijlocul vasului, continuați să amestecați, pentru că în cele din urmă se va topi și se va desface.

6

După ce adăugați smântâna amestecată cu amidon și apă, trebuie să continuați să amestecați, până ce veți vedea că sosul capătă consistență și este omogen. Prepararea sosului nu necesită mult timp, dar trebuie să amestecați mereu, ca să se omogenizeze și să nu se prindă de fundul vasului.

7

Pregătiți sosul la sfârșit, ca să-l turnați fierbinte peste pastele clătite cu apă rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu bacon si ciuperci