Tagliatelle cu pui si ciuperci

de claudiaO in Paste, 21 Oct 2019 | 4676 vizualizari

 

Mancare savuroasa, usoara, cremoasa, adorata de cei mari si mai ales de cei mici (ai mei zic...)

 

INGREDIENTE

  • 500 g tagliatelle
  • 1 piept de pui dezosat
  • 500 g ciuperci champignon proaspete
  • 200 ml smantana lichida
  • 300 g smantana fermetata
  • 6-7 catei usturoi
  • sare, piper
  • 2 fire mici de praz
  • 2 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu pui si ciuperci:

Intr-o oala incapatoare punem apa la fiert; cand incepe sa clocoteasca punem 2 lingurite sare si pastele. Amestecam usor ca sa nu se lipeasca intre ele. Fierbem in jur de 10 minute sau atat cat sa iasa pastele fierte al dente.

Pieptul de pui il taiem in bucatele mici (cca 1 cm). Punem uleiul in tigaie si adaugam puiul, saram, piperam usor si rumenim putin. Scoatem bucatelele rumenite si adaugam prazul taiat. Lasam pe foc sa se inmoaie usor, apoi punem ciupercile spalate si taiate in prealabil.

Tinem pe foc pana incep sa se patrunda, apoi punem si puiul. Asezonam cu usturoiul razuit, sare si piper daca mai trebuie si smantana dulce. Lasam cateva clocote, apoi punem si smantana fermentala. Mai tinem vreo 5 minute pe foc ca sa se imprieteneasca aromele si apoi punem totul peste paste.

Servim cu placere, alaturi de un pahar cu vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]