Taitei de casa

de lilik in Paste, 4 Sep 2012 | 4476 vizualizari

 

Am facut acesti taitei dupa reteta mamei mele dragi...

 

INGREDIENTE

  • Pentru 100 gr de faina folosim
  • 1 ou
  • 1 vf de cutit de sare
  • 1 lingura de apa rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Cernem faina si facem o fantana in mijloc,unde vom pune oul,sarea si lingura de apa.

Framantam bine pana obtinem un aluat omogen,apoi il acoperim cu folie transparenta si il lasam 15-20 de minute la odihnit.

Trascurs timpul luam aluatul,il intindem putin cu mana,apoi presaram putina faina pe masa si intindem cu sucitorul pana obtinem o foaie foarte subtire prin care putem vedea masa de lucru(ca "foita de tigara").

Punem foaia pe un prosop curat si o lasam sa se usuce putin,apoi o impachetam si incepem sa taiem taiteii de marimea dorita.

Ii folosim dupa plac.

TIPS-URI

1

dozele trebuie marite in functie de cate persoane sunt la masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tăiței de casă