Taitei de casa

de MonaMimi in Paste, 19 Mai 2013 | 3575 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua (eu am facut cu oua de la tara)
  • 300 g faina
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Ouale intregi le batem bine cu un varf cutit sare, punem faina (daca ouale sunt mai mici atunci punem mai putina faina) si framantam pana obtinem un aluat omogen, elastic. Formam o bila din care taiem cate o bucata de aluat pe care o intindem putin cu sucitorul apoi cu masina de facut taietei (cand am invatat sa fac taietei intindeam cu sucitorul o foaie mare de aluat o lasam la uscat apoi o taiam cu cutitul fideluta subtire, acum ma ajuta masina de taietei). Continuam asa pana la terminarea bilelor de aluat, lasam la uscat (nu lasam prea mult la uscat pentru ca nu se mai pot taia). Cand aluatul este putin uscat il taiem fideluta cu masina de taitei.

Putem folosi taiteii imediat sau ii putem usca si pastra pentru o alta ocazie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taietei de casa