Tapas cu chiftelute, sos de maioneza si ceapa

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2013 | 5326 vizualizari

 

Vorbeam intr-o zi cu un prieten despre ce sa mai gatesc si mi-a spus la un moment dat sa fac o "Salata poloneza". Eu zic...cum adica? Spune: "Faci chiftelute pe care le asezi pe un pat de maioneza amestecata cu ceapa, pui si putin marar...". Si-asa mi-e venit ideea de a face aceste tapas-uri despre care pot sa spun ca au fost...de-li-cioa-se!! Ca sa nu mai spun ca sunt un aperitiv extraordinar pentru ocaziile festive! Iata despre ce este vorba...

 

INGREDIENTE

  • 3-4 linguri maioneza (facuta in casa sau cumparata);
  • 1 ceapa rosie mica;
  • 3-4 linguri otet (cat sa acopere ceapa);
  • chiftelute rotunde si mici (facute in casa sau cumparate);
  • sare;
  • piper alb;
  • recipiente pentru tapas sau castronele foarte mici;
  • putin marar tocat (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tapas cu chiftelute, sos de maioneza si ceapa:

Preparam maioneza ( reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-gata-in-5-minute-48381.html) si chiftelutele (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ursulet-din-chiftelute-48422.html).

Tocam ceapa julienne, foarte fin. O punem intr-un castronel si adaugam peste ea otetul, astfel incat sa o acopere. Lasam minim 30 minute, dupa care punem ceapa intr-o sita si o apasam cu dosul unei linguri, pana se scurge tot otetul.

Adaugam ceapa peste maioneza, punem sare si piper dupa gust si amestecam.

Montarea preparatului:

Luam forma de tapas sau un castronel foarte mic si punem un strat din amestecul de maioneza, apoi in mijloc, adaugam chifteluta.

Procedam asa pana obtinem numarul de portii dorite.

TIPS-URI

1

Sunt extraordinare servite alaturi de paine prajita;

2

Daca va place, in compozitia de maioneza puteti adauga si marar tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tapas cu chiftelute, sos de maioneza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive pentru masa de Revelion