Tarta aperitiv cu ciuperci

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2011 | 8860 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj
  • 2 cepe
  • 4 catei usturoi
  • 2 cutii ciuperci taiate
  • 1 lingura unt
  • 1 ardei iute
  • 300 g smantana
  • 200 ml lapte
  • 4 oua
  • 150 ml coniac
  • 50 g cascaval
  • un varf cutit boia iute
  • piper mozaic
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv cu ciuperci:

am folosit o ceapa alba si una rosie pe care le-am curatat si le-am tocat marunt, impreuna cu usturoiul.
Untul il punem intr-o tigaie mai mare in care calim ceapa si usturoiul.Adaugam apoi ardeiul iute si ciupercile taiate si ele marunt, lasam 5 minute sa fiarba in apa ce o lasa ciupercile, apoi adaugam coniacul, reducem focul, asezonam si lasam sa fiarba cam 15 minute, apoi lasam sa se raceasca.
Intr-un bol amestecam smantana, ouale batute,boia, laptele, sare si piper proaspat macinat.
Intr-o tava mai maricica unsa cu unt, asezam foaie de copt si tapetam cu aluatul de foietaj. Asezam ciupercile, peste ele smantana amestecata cu ouale , radem cascaval deasupra si dam la cuptorul dinainte incalzit pina se coace bine si se formeaza o crusta aramie deasupra.
Se lasa sa se raceasca putin , apoi se taie in  forma dorita.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort mimosa.

de Adele 4

la 08:32

Mini tarte cu cremă de iaurt și afine - Rapide și delicioase

ieri la 07:46

Bomboane Tiramisu - Delicii rapide și savuroase

pe 19.11 la 07:37

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]