Reteta este luata din revista click pofta buna
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Se prepara aluatul:
Se amesteca faina cu oul si untul taiat cuburi.Se framanta pana se obtine o compozitie moale,ca de miez de paine.Se pune intr-o folie alimentara si se lasa 30 minute la frigider.
Pentru umplutura:
Se taie ceapa feliute subtiri si se pune la calit in ulei de masline.
Ciuperciile se curata de pielite,se spala sub jet de aoa rece si se taie in patru daca sunt mici,daca aveti ciuperci mari le taiati feliute.
Se adauga peste ceapa calita si se lasa sa scada zeama lasata de ciuperci.
Condimentam cu sare.piper si busuioc si adaugam baconul taiat cuburi .
Se lasa cateva minute si se ia de pe foc.
Intr-o tava rontunda punem hartie de copt,punem aluatul si il intindem bine.
Deasupra punem amestecul de ciuperci si bacon,punem nuciile maruntite(sau rupte in bucatele mai mici),radem cascaval si presaram si parmezan.
Se da la cuptor pentru 40 minute.
1
Se serveste atat cald cat si rece cu smantana