Se pregateste aluatul amestecand untul cu zaharul ,se adauga oul si galbenusul ,amestecam bine si treptat adaugam faina pana aluatul prinde o forma elastica.Se da la rece 30 de min.
Crema: 100 de gr de zahar se pun intr-o cratita la foc mic astfel se formeaza caramelul.Intr-un vas batem ouale cu 50 gr de zahar ,adaugam si faina.Cand zaharul a ajuns la culoarea si consistenta dorita il dam la o parte si adaugam untul.Lasam sa se topeasca bine ,laptele usor incalzit il amestecam cu compozitia de oua si faina si turnam peste caramel.Punem cratita la foc mic si amestecam in continuu pana devine cremos.
Din aluat intindem o foaie subtire pe care o vom coace in tava (rotunda ) facand cateva gauri ca sa nu se umfle.20-25 min la 180°.
Cand s-a racit bine o umplem cu crema si deasupra punem biscuiti simpli.
Se orneaza cu frisca sau ciocolata.
1
Putem face si un strat de mere (taiate felii si calite cateva minute cu zahar si scortisoara) .
2
Se poate folosi si aluat cumparat.