Tarta cu fructe

de mamidesara in Prajituri, 6 Ian 2011 | 7326 vizualizari

 

O tarta simpla, care sigur nu va da batai de cap. Reusita sigura!
Reteta personalizata, "executata" de Revelion 2011.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • - 3 oua
  • - 3 linguri de faina
  • - 4 linguri de zahar
  • - 2 pliculete de zahar vanilat
  • - 1 varf de cutit praf de copt
  • - esenta de vanilie
  • - coaja de lamaie sau de portocala
  • Crema:
  • - 2 plicuri de budinca de frisca sau vanilie (Pudding de la Dr. Oetker)
  • - 6 linguri de zahar tos
  • - 800 ml lapte
  • Ornare si finisaj:
  • - fructe (kiwi, banane, o cutie de compot de ananas, portocale)
  • 2 plicuri de gelatina alba (din nou de la Dr. Oetker)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe:

Blatul e unul foarte simplu: se separa albusurile si se bat spuma cu 2 linguri de zahar, ca la bezea. Galbenusurile se freaca si ele cu cele 2 linguri de zahar ramase si se incorporeaza usor in bezea, se adauga praful de copt si coaja de lamaie/portocala si aromele. Se coace in cuptorul preincalzit, intr-o forma tapetata in prealabil cu unt si faina.

Crema se pregateste cf instructiunilor de pe plic. La doua budinci eu pun mai putin lapte totusi, sa iasa mai groasa crema, adica in loc de 1l de lapte, pun doar 800ml. Se pune peste blatul racit si insiropat cu zeama de la compotul de ananas. Urmeaza stratul de fructe, dupa placere. La final, se  desface gelatina in apa rece si cand s-a inmuiat, se pune pe foc sa fiarba cateva minute,  pana devine transparenta. Se toarna peste tarta, uniform, din mijloc inspre margini.

Se da la racit cel putin 2 ore, pana se incheaga bine gelatina.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]