Tarta cu jeleu de mure, coacaze si mascarpone

de ralu_ca in Prajituri, 30 Mar 2014 | 4109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 120 gr unt;
  • 1 ou;
  • 70 gr zahar;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 praf de sare;
  • 230 gr faina;
  • jeleu de mure si coacaze:
  • 200 gr mure congelata;
  • 150 g coacaze congelate;
  • 3-4 linguri zahar;
  • 2 linguri amidon;
  • Pentru crema cu mascarpone:
  • 250 gr mascarpone;
  • 250 ml lapte;
  • 3 linguri amidon;
  • 3 linguri zahar;
  • 2 linguri zahar pudra;
  • 1 pachet gelatina;
  • pastaie de vanilie;
  • zahar vanilat
  • ciocolata si mure pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu jeleu de mure, coacaze si mascarpone:

Blat:

Intr-un bol punem untul, oul, zaharul si le amestecam bine. Adaugam praful de copt, sarea, apoi faina in ploaie si framantam pana obtinem un aluat omogen. Se formeaza o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Dupa ce a stat la frigider, presaram masa de lucru cu faina si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie subtire. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem foaia. Am asezat bine, presam marginile si o intepam cu furculita. Am introdus tava in cuptorul incins pentru circa 20 de minute pana blatul este rumenit.  Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.

Jeleul de mure si coacaze:

Murele si coacazele congelate le punem intr-o cratita si amestecam foarte bine sa se marunteasca. Adaugam zaharul si le punem pe foc pana se topeste zaharul. Amidonul il dizolvam cu 2-3 linguri de apa, apoi il punem peste mure si coacaze. Amestecam bine, lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa putin. Il rasturnam fierbinte peste blat si dam la frigider sa se inchege.

Crema cu mascarpone:

Intr-un bol amestecam amidonul cu 3 linguri de zahar si putin lapte.  omogenizam apoi punem semintele de la o pastaie de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie. Cand da in clocot laptele turnam amestecul cu amidon si invartim la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc, punem bucata de pastaia de vanilie, acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.

Intr-un bol mixam mascarponele cu zaharul pudra si vanilat, apoi incorporam cate putin din crema de vanilie racita. Gelatina am pus-o la hidratat cu 2-3 linguri apa rece, apoi o dizolvam pe baie de aburi si o incorporam in crema.

Am scos tarta din frigider si peste jeleu punem crema, o nivelam si o dam iar la rece. Decoram cu mure si ciocolata ornamentala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu jeleu de mure, coacaze si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu malai si fructe