tarte si placinte rumenite si iscusite
Această tartă am pregătit-o cu mai mult timp în urmă. Pozele nu arată grozav, dar a fost foarte gustoasă tarta.
Pui cartofii la fiert, in coaja, cu putina sare.
Pentru aluat, cureti cartofii dupa ce se racesc si ii dai pe razatoarea mare, apoi ii amesteci cu faina, galbenusurile, untul si un praf de sare. Aluatul obtinut il intinzi in foaie si il asezi intr-o forma de tarta unsa si tapetata imbracand si peretii.
Speli legumele, le scurgi de apa si le tai toate felii potrivit de groase, apoi le asezi in blatul de tarta (dupa inspiratie sau ca in imagine: pe margine am alternat o felie de cartof, una de dovlecel si una de ardei, spre centru am asezat feliile de ciuperci iar in mijloc am asezat rosiile cherry; pe alocuri am mai asezat rosii cherry) si presari cu sare, piper si cimbru dupa gust.
Bati ouale cu smantana si torni amestecul peste legume.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, pentru circa 40 de minute.
Tarta se serveste calda sau rece.