Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz

de xana in Prajituri, 10 Sep 2013 | 13942 vizualizari

 

Parca ii lipseste ceva deasupra, sa-i dea putina culoare...dar nu a stat nimeni s-o admire prea mult :) Sa va spun cat e de bunuta? Nu va spun, trebuie sa aflati voi, aici s-a papat toata asa ca nu am de unde sa va dau sa gustati :P

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 230 gr faina
  • 80 gr margarina(la temperatura camerei)
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri iaurt
  • 2 linguri cu varf cacao neagra
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 125 gr caramele cu lapte
  • 200 gr ciocolata
  • 50 gr fulgi de ovaz
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz:

Faina si cacaua se cern, apoi se amesteca cu restul ingredientelor(eu am folosit degetutele) pana devin un aluat lucios si nelipicios din care se intinde o foaie subtire, cu vreo 3 cm mai mare decat forma. Cu ajutorul sucitorului se transfera foaia in forma, apoi cu degetele se aseaza bine pe margini. Taiem cu un cutit excesul de aluat de pe margini, in asa fel incat sa ramana la acelasi nivel de jur imprejur. Intepam fundul cu o furculita si o dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru 20 de minute.

Intre timp preparam umplutura: caramelele si 3-4 linguri de frisca se pun pe bain marie pana se topesc(amestecam din cand in cand). Restul de frisca si fulgii de ovaz se pun la foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata(cubulete), apoi amestecam pana se topeste.  Crema de ciocolata se amesteca cu cea de caramele si se toarna in blatul de tarta dupa ce-l scoatem de la cuptor.

Se da la frigider pentru cateva ore, pana cand crema s-a intarit, ca s-o putem taia mai bine.

TIPS-URI

1

Am folosit o forma de 25 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

xana 1

21.11.2013, 13:34

Multumesc, Krysty

Larisel 1

03.12.2013, 22:49

Nu cred ca se poate face ceva mai bun!!

xana 1

03.12.2013, 23:07

Larisel, cam asa-i

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]