Va spuneam astazi ca am preparat aceasta tarta pentru concursul de prajituri de la scoala baiatului meu...si-a luat locul I, nu am idee de ce :)))...se pare ca a fost ...delicioasa :) din moment ce a disparut rapid de pe platou :))) fiul meu n-a mai apucat sa guste ... noroc ca mai aveam una acasa :)
Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele si framantand un aluat de tarta( nu dureaza mult, in jur de 5 minute), pe care-l vom infaina cu amidon si-l vom pune la rece in folie pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul de la rece si il impartim in doua bucati.
Intindem aluatul cu sucitorul pe suprafata de lucru, eu de regula pun deaspra o folie de prospetime, mi se pare ca se intinde mult mai usor, il asezam in forme, il aducem pana in margine sus, il intepam pe toata suprafata cu o furculita si apoi vom coace blatul pana se rumeneste frumos la 180 de grade( timpul depinde de cuptor). Lasam blaturile la racit.
Crema de ciocolata :
Punem pe foc mic intr-un ibric, apa si in ea zaharul brun. Fierbem in jur de 12-14 minute pana se leaga frumos siropul.
Dam vasul deoparte si adaugam untul. Amestecam sa se topeasca.
Intr-un vas cernem laptele praf si cacaoa. Turnam compozitia lichida peste lapte si cacao si amestecam bine. Adaugam si Amaretto. Este gata crema si o vom lasa putin la racit.
Punem blaturile racite pe platouri si le vom umple cu crema.( eu pentru ca am transportat tarta am lasat-o in forma).
Decoram dupa inspiratie cu fulgi de ciocolata. Este obligatoriu sa lasati la racit cateva ore bune( peste noapte ideal)...si nu cum am facut eu...aveti imaginea cu felia taiata inca calduta :))) nu arata bine deloc :)))) dar e o nebunie delicioasa :D
1
Reteta este pentru doua tarte.