Paste Fericit plin de lumina bucurie si liniste in suflet tuturor bucatarasilor!
Umplutura:
Se face blatul, se amesteca toate ingredientele si se formeaza o bila de aluat care se pune la rece pentru 30 de minute in folie de prospetime. Este blatul de la tarta cu branzeturi grecesti de care m-am indragostit iremediabil.
Intre timp se prepara umplutura:
Tocam carnea apoi ceapa, usturoiul si verdeturile . Tocam si ciupercile , le lasam deoparte. Incingem uleiul in tigaie si punem compozitia de carne, amestecam si lasam pe foc pana se albeste carnea. Adaugam si ciupercile tocate. Batem doua oua si 200 gr smantana apoi adaugam in tigaie. Mai lasam pe foc maxim 20 de minute. Potrivim gustul de sare si piper.
Lasam la racit.
Scoatem aluatul din frigider, pastram un sfert pentru impletitura, il intindem in forma de tarta. Cand s-a racit, punem deasupra umplutura pe care o asezam cu o paleta avand grija sa scurgem de sosul in exces care va ramane in tigaie. Amestecam restul de oua cu restul de smantana( 2 oua si 200 gr) si turnam deasupra. Facem impletitura si decoram tarta dupa dorinta si inspiratia personala. Ungem blatul cu galbenus de ou si coacem la 200 de grade pana se rumeneste.