O tarta cu gust de lasagna....desigur veggie..de exceptie....
1. Puneti zuchinni taiati impreuna cu praful de sare intr-un vas.
2. Pentru blatul de tarta combinati faina sarea, coaja de lamaie rasa intr-un bol. Adaugati uleiul si amestecati bine, apoi si apa. Faceti aluatul sub forma unei bile. Intindeti aluatul si puneti-l in forma de tarta cu marginile afara. Taiati excesul si lasati tava la frigider cel putin 30 de minute.
3. Scoateti din frigider, intepati cu furculita din loc in loc si acoperiti cu o foaie pergament. Puneti deasupra boabe de fasole sa tina alatul sa nu se umfle. Dati la cuptor 15 minute la 180 grade.
4. Scoateti tava, indepartati foaia de deasupra cu boabele si mai dati 5 min la cuptor.
5. Puneti tarta la racit.
6. Intre timp ocupati-va de prepararea sosului: Amestecati usturoiul, uleiul, ardeiul si sarea intr-o tigaie mica fara foc. Puneti tigaia pe foc si lasati pana usturoiul incepe sa se rumeneasca foarte putin. Amestecati si rosiile in sos si lasati pe foc mic zece minute sa fiarba usor.
7. Acum sunteti gata sa asamblati tarta. Puneti jumatate din branza pe fundul tartei apoi cu o lingura jumatate din sos deasupra.
8. Acum e randul zucchinilor pe care i-ati scurs bine de apa pe un servet uscat. Asezati-i deasupra sosului. Din nou deasupra jumatatea ramasa de branza, un nou randulet de zucchini si deasupra restul de sos Dati la cuptor pentru 40 de minute la 160 grade si apoi mai lasati inainte sa serviti zece minute la racit. Radeti deasupra parmezan pentru completarea gustului.