Tarta rustica cu mere si crema de vanilie

de gaby_duceag in Prajituri, 10 Mai 2015 | 9406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat fraged
  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • putina sare
  • o lingurita indulcitor Green Sugar
  • Ingrediente sos de vanilie
  • 100 g zahar
  • 100 g frisca lichida
  • o lingura unt
  • o lingura amidon
  • vanilie
  • Ingrediente crema de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • un galbenus de ou
  • 5 linguri indulcitor natural Green Sugar
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita intaritor pentru frisca
  • In plus:
  • 2 mere mari,
  • scortisoara
  • putin indulcitor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere si crema de vanilie:

Mod de preparare Aluat fraged

  1. Pune intr-un bol faina impreuna cu indulcitorul, amesteca si adauga untul rece taiat cubulete.
  2. Cu mana rece amesteca totul adaugand treptat apa.
  3. Cand ai obtinut un aluat omogen il acoperi cu folie alimentara si-l dai la frigider pentru cel putin o ora.

Mod de preparare sos de vanilie

  1. Pui indulcitorul la incalzit intr-un ibric. Acesta se va topi si va deveni lichid. Adaugi untul, omogenizezi, apoi iei de pe foc si adaugi frisca.
  2. Pui inapoi pe foc. Diluezi amidonul intr-o lingura cu apa si-l adaugi in ibric amestecand pana se ingroasa. La final adaugi vanilia, mai fierbi 2 minute si apoi opresti focul.Racesti.
  3. Scoti aluatul de la rece si intinzi o foaie pe masa de lucru (cam de 1/2 cm). O rulezi pe sucitor si o transferi in tava de tarta unsa cu unt.
  4. Speli bine merele, le cureti si le tai felii.
  5. Le asezi peste aluatul de tarta, presari putin indulcitor si scortisoara si bagi tava in cuptorul preincalzit.Lasi la fac mediu pana ce aluatul capata o culoare aurie pe margini.
  6. Scoti si lasi la racit. Cand tarta e doar calduta torni sosul de vanilie si bagi tava la frigider.

Mod de preparare crema de vanilie

  1. Mixezi mascarpone cu galbenusul si jumatate din cantitatea de indulcitor.
  2. Frisca o mixezi cu intaritorul si restul de indulcitor pana capata consistenta pufoasa si ferma.
  3. Adaugi treptat crema de mascarpone, omogenizezi, adaugi vanilia si dai crema pentru 15-20 minute la rece apoi o intinzi peste merele din tava.
  4. Lasi la rece pentru o ora apoi portionezi. Eu nu am lasat deloc :)))
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamaie