Tarta Tatin

de miremirc in Prajituri, 8 Noi 2012 | 4553 vizualizari

 

De Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil , LA MULTI ANI tuturor celor care azi le poarta numele !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 200 g zahar
  • 160 g unt
  • esenta de vanilie
  • 4 lg zahar pudra
  • 1 lg scortisoara
  • 400 g aluat foietaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin:

Curatam merele de coaja, le taiem in 4 si scoatem semintele. Peste mere stoarcem zeama de la 1/2 lamaie.

Caramelizam zaharul, apoi adaugam untul si esenta de vanilie. Amestecam bine. Acest caramel il turnam in forma de tarta (d=26 cm).

Peste caramelul din forma de tarta asezam merele taiate, cu scobitura in sus. Presaram zaharul pudra si praful de scortisoara, apoi dam la cuptor pentru 30-35 de minute.

Dupa ce au trecut cele 35 de minute, scoatem din cuptor merele, asezam deasupra lor aluatul frantuzesc (intepam din loc in loc cu furculita, pentru a nu se umfla) si dam din nou la cuptor pana se rumeneste aluatul. (circa 15-20 minute). Dupa ce scoatem tava din cuptor, o lasam sa se racoreasca cam putin (10-15 minute), o rasturnam invers pe un platou. Lasam sa se raceasca si putem servi.

Pofta buna ! Este un deliciu ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de mere cu crema de lapte