Tavalite

de madalinanicoleta in Prajituri, 6 Noi 2013 | 4028 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • esenta rom
  • o lingura cacao
  • 200 g faina
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare

Sirop:

  • 50 g ciocolata neagra
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri cacao
  • 200 g margarina
  • 200 g zahar pudra
  • o sticluta esenta rom

Decor:

  • nuca cocos(sau nuca macinata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalite:

Blatul:galbenusurile se mixeaza cu ulei, apa minerala, apoi se adauga faina,cacao, praf de copt,esenta si se incorporeaza cu albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se da la cuptor. Se scoate , se raceste si se portioneaza.

Siropul:se da totul pe foc mic, apoi in clocot, timp in care se topeste si margarina, apoi se lasa la racit. Dupa racire se adauga esenta de rom.

Fiecare bucata se trece prin siropul racit , se aseaza pe o farfurie iar dupa ce se incorporeaza siropul se tavaleste prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalite" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tavalite in nuca de cocos