Tocanita ardeleneasca de porc, cu carnati afumati

de mihaelar63 in Porc, 29 Ian 2018 | 11599 vizualizari

 

 Cea mai buna tocanita de iarna. O mananc din copilarie! Simplu de gatit cu ingrediente putine. Fara farfastacuri cu gust delicios maxim. Bineinteles ca mamaliguta si castraveti murati sunt nelipsiti de langa aceasta tocanita. Fiind un preparat traditional, il prezint in una dintre farfuriile dragi mie, ramasa de la bunica.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc
  • 500 gr carnati afumati de casa [ si mai multi, eu doar atat am avut pe moment]
  • 3 cepe
  • 2 linguri faina alba
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • ulei /untura de porc-optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita ardeleneasca de porc, cu carnati afumati:

  1. Carnea se spala si se taie cuburi potrivite.
  2. Carnatul se portioneaza.
  3. Ceapa se curata si se toaca marunt.
  4. Puneti carnea la prajit intr-un vas non -aderent.
  5. Eu nu am mai folosit grasime. A fost suficienta cea eliberata prin prajirea carnii de porc.
  6. Cand carnea incepe sa se rumeneasca, adaugati carnatii si ceapa. Amestecati.
  7. In momentul in care ceapa devine sticloasa, se adauga deasupra faina amestecata cu lapte.
  8. Amestecati din nou si lasati sa fiarba la foc mic.
  9. Daca este nevoie ca sa se patrunda carnea mai mult, adaugati putina apa pentru ca sa mariti timpul de fierbere.
  10. Cand lichidul a scazut si incepe sa se formeze sosul mai gros, se adauga smantana si se amesteca cu grija sa nu sfarmati carnatii.
  11. Gustati si sarati daca mai este nevoie. Piperati.
  12. La servire, adaugati patrunjel verde tocat.
  13. Bineinteles serviti tocanita cu mamaliguta calda si muraturi.

           Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Aceasta tocanita se poate prepara si cu carne afumata.

2

Atentie la sare. Carnatii de casa contin deja suficienta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita ardeleneasca de porc, cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de muschiulet la cuptor