Tocanita cu naut

de madi_marin in Mancaruri de legume, 17 Ian 2022 | 7634 vizualizari

 

Mâncarică gustoasă și rapidă!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă
  • 1 morcov mic
  • 1 dovlecel mic
  • 1 conservă de 420 g năut
  • 2 cartofi
  • 1 bucățică de țelină
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 100 ml smântână de gătit
  • 25 ml vin roșu
  • 1 lingură pastă de toamte
  • 1 cană de supă de legume ( + extra dacă mai e nevoie)
  • sare
  • piper
  • mărar
  • pudră de chimen
  • zeamă de lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu naut:

Se călesc pentru câteva minute în cele 3 linguri de ulei ceapa și usturoiul tocate mărunt, morcovul și țelina tocate cubulețe.

Se adaugă jumătate de cană de supă și vinul și se fierb 10 minute cu capacul pus .

Se adaugă cartofii tăiați cubulețe și se pune și restul de supă.

Fierbem din nou cu capac pentru 15 minute (mai punem un pic de supă dacă mai e nevoie), după care adăugăm cubulețele de dovlecel și năutul cu tot cu zeama din conservă .

Lăsăm totul la foc mic până ce legumele sunt fierte, apoi adăugăm pasta de tomate, smântâna de gătit, chimenul, câteva picături de zeamă de lămâie și potrivim gustul cu  sare și piper .

Se dă vasul deoparte de pe foc și se adaugă mărar proaspăt tocat.

Se poate servi cu felii de pâine prăjită pe care le-am stropit înainte de dat la cuptor cu ulei amestecat cu condimentele preferate .

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu naut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]