Reteta de Tocanita cu vinete am preparat-o pentru a profita din plin de roadele toamnei.
Vinetele se spala, se curata de coaja ( 1cm. se curata coaja, 1 cm. se lasa ), se taie cubulete se sareaza si se lasa sa se sfatuiasca intre ele linistite.
Ceapa se curata se spala , se toaca marunt si se la inabusit in apa. La fel se procedeaza si cu ardeiul capia, punandu-se si el la fiert peste ceapa.
Rosiile se spala si se dau pe razatoare lasandu-se in asteptare.
Cat ceapa si ardeiul fierb linistite, vinetele se trec ptintr-un jet de apa rece si se pun la fiert, sa dea cateva clocote. Dupa ce au clocotit 3-4 minute se scurg si se adauga peste ceapa si ardei. Se adauga si rosiile sau sucul de rosii (200 ml.).Se lasa la fiert , la foc mic cat sa scada zeama. Cand este aproape gata se adauga uleiul, se condimenteaza dupa gust si se stinge focul.Cand s-a racorit putin se pune usturoiul tocat marunt si patrunjelul.
1
In locul ardeiului capia se poate folosi gogosar. Tocanita iese mai dulce.