Tocanita de curcan cu ciuperci si galuste

de adasev12 in Curcan, 12 Dec 2011 | 5731 vizualizari

 

F. simplu si gustos!

 

INGREDIENTE

  • cam 300 g pulpa de curcan
  • 200 g ciuperci
  • o ceapa
  • un ardei mai micut
  • 2 lg pasta de rosii cu busuioc
  • 2 lg smantana dulce
  • sare, piper, curry, cimbru, patrunjel verde
  • un ou
  • 3-4 lg faina
  • o lingurita amidon de porumb
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de curcan cu ciuperci si galuste:

Carnea se pune la fiert si cand incepe sa dea in clocot se spumeaza bine, cam 10 minute. Se strecoara, apoi se taie bucatele.

Se pune ulei intr-o cratita si se toaca marunt ceapa, se pune la calit usor, se taie si ardeiul si se adauga la ceapa. Se continua calirea pana se inmoaie bine si ardeiul. Se adauga ciupercile apoi si carnita, se amesteca bine. Se completeaza cu apa pana trece peste carnita. Se sareaza si se pune un prafulet de curry si putin cimbru uscat ( se poate inlocui cu succes cu oregano uscat). Se lasa sa fiarba vreo 15 minute, apoi se adauga si pasta de rosii cu busuioc si se continua fierberea pana se face carnita.

Cu 5 minute inainte de a fi gata se fac galustele dintr-un ou si faina, dar sa fie mai moi, sa nu se intareasca foarte tare  dupa fierbere. In galuste se adauga si putina sare. Se toarna apoi cu lingura in tocanita si se lasa focul mic, fara sa amestecam in cratita, decat dupa ce s-au legat bine galustele. Se mai adauga piper dupa gust.

Amidonul se dizolva cu putina apa si smantana si se toarna in tocanita pt a lega sosul. Dupa aproximativ 5 minute sunt gata si putem stinge focul. Patrunjelul verde se presara deasupra, dupa ce am stins focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu ciuperci si galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

12.12.2011, 23:58

buna buna

Panacris 1

13.12.2011, 09:35

Gustos si delicios

adasev12 1

13.12.2011, 14:54

laly....te astept cu drag!
motan, multumesc
panacris....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curcan umplut