Tocanita italiana cu carne de porc, cartofi dulci si masline

de Satisfyyourcravings in Porc, 31 Mar 2016 | 3797 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 4 catei de usturoi
  • 2 fasii pancetta afumata
  • 2 crengute rozmarin
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • 600 grame cartofi dulce sau dovleac
  • 100 grame ciuperci
  • 150 grame muschi porc, degresat
  • 250 ml vin rosu
  • 800 ml rosii in bulion
  • 8 masline negre, cu samburi
  • 200 grame paine integrala pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita italiana cu carne de porc, cartofi dulci si masline:

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. 

Se curata ceapa si se taie in 8. Se spala prazul si se taie rondele, impreuna cu usturoiul.

Se incalzeste o oala potrivita si pentru cuptor, la foc mediu. Se taie pancetta in bucati mici si se adauga in oala impreuna cu o lingura de ulei si rozmarinul. Se prajesc 2 minute, apoi se adauga usturoiul, urmat de praz si ceapa. Se lasa la calit 10 minute. 

Se taie cartoful dulce in bucati potrivite. Se indeparteaza piciorusele ciupercilor. Se adauga cartoful dulce si palariile ciupecilor in oala. Se toaca piciorusele si se adauga si acestea. 

Se taie carnea in bucati potrivite. Se adauga in oala, impreuna cu vinul. Se lasa pana se evapora alcoolul, se adauga rosiile si 400 ml apa si se amesteca bine. 

Se indeparteaza samburii maslinelor si se adauga in tocanita. Se aduce la punctul de fierbere si se transfera oala in cuptor. Se gateste 1 ora. 

Se adauga sare si piper si se serveste cu paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita italiana cu carne de porc, cartofi dulci si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din muschi de porc cu sos bechamel