Tochitura de porc cu piure de cartofi si sos picant de rosii

de Dya Daniela Andrei in Porc, 28 Apr 2013 | 9187 vizualizari

 

Sa mai zic ceva?

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de fleica
  • 1 kg cartofi
  • unt pentru piure
  • 2 rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 ardei iute rosu
  • optional: 1-2 linguri cu smantana si patrunjel proaspat
  • condimente: sare/delikat dupa gust, tarhon, oregano, busuioc, o lingurita rasa de chili, 3 foi de dafin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura de porc cu piure de cartofi si sos picant de rosii:

Bucatile de fleica taiate in cuburi se sareaza dupa gust si se pun la prajit (pentru a fi carnea frageda si a nu se usca prea mult adaugati un pahar cu apa) pana se rumenesc frumos!

Cartofii, se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se paseaza apoi impreuna cu untul, cu sarea/delikatul, cu un praf de chili si o lingurita de tarhon. Optional putem adauga si 1-2 linguri cu smantana si patrunjel proaspat tocat. Rezultatul trebuie sa fie unul cremos si pufos.

Pentru sos taiem rosiile in cuburi, feliem usturoiul si le punem la calit in putin ulei. Adaugam sucul de rosii si condimentele (sare/delikat dupa gust, tarhon, oregano, busuioc, o lingurita rasa de chili, 3 foi de dafin) si lasam sa fiarba la foc mic atat cat sa scada suficient.

Se serveste cald si cu multa pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de porc cu piure de cartofi si sos picant de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

marianascarlat 1

28.04.2013, 19:36

Eu chiar o sa vin, ca azi am cam postit!

Dya Daniela Andrei 1

29.04.2013, 13:04

Te astept cu drag! E mancarea mea preferata; tochitura! Mai ales cu usturoi mamaliguta, cartofi...

tanyapatap 1

13.12.2014, 11:16

O BUNATATE!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tochitura a la Motan