Tort aperitiv in trei culori

de angyb in Aperitive / Garnituri, 13 Mar 2013 | 8332 vizualizari

 

Sursa de inspiratie Sidihttp://www.bucataras.ro/retete/tort-aperitiv-in-trei-culori-40687.html

 

INGREDIENTE

  • Aluatul portocaliu:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • Aluatul galben:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 4 linguri de cascaval razuit
  • Aluatul verde:
  • 2 oua
  • 2 lingura de ulei
  • 2 linguri de smanrtana
  • 2 linguri de faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de spanac fiert si tocat
  • Umplutura:
  • 200 g ricotta
  • 200 crema de branza
  • sare,vegeta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv in trei culori:

Pregatim 3 blaturi in acelasi mod doar ca difera ingredientul care da culoare.

Frecam galbenusurile cu ulei adaugam smantana, faina alba praful de copt si ingredientul care da culoarea blaturilor (cas, pasta de gogosari si spanac). Peste compozitiile obtinute se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare amestecand de jos in sus.

Coacem fiecare blat intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 15 minute pana cand se rumenesc.

Pentru crema amestecam ricotta cu crema de branza si le condimentam cu sare si vegeta dupa gust.

Asezam pe un platou blatul portocaliu, 1/2 din crema, blatul galben, restul de crema si desupra blatul verde.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

angyb 1

13.03.2013, 17:38

mai ales ca de la tine a venit o asa bunatate cu care am incatat oaspeti

diana_k 1

14.03.2013, 08:58

Panacris 1

11.07.2016, 08:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre