Tort capsuni

de dantes in Torturi, 30 Mai 2014 | 3467 vizualizari

 

Usor de preparat si gustos

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml.ulei
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri apa
  • Pentru crema
  • 3 oua
  • 9 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 250 g unt
  • 500 g capsuni proaspete
  • 200 ml.sirop de capsuni.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort capsuni:

Blatul

Se separa albusurile de galbenusuri si se bate spuma cu zaharul adaugat treptat, apoi se adauga treptat apa,uleiul,galbenusurile de ou si faina amestecata cu praful de copt se amesteca usor.Compozitia se toarna intr-o forma tapetata si se da la cuptor 40 minute apoi se taie in trei felii.

Crema

Ouale intregi se amesteca cu zaharul pe baie de abur pana se ingroase apoi se adauga cacaua se amesteca bine si se lasa la racit.Faina se amesteca cu putina apa si se fierbe pana devine de consistenta unei smantani si se lasa la racit.Untul se freaca pana devine spumos apoi se amesteca cu cele doua compozitii si se mixeaza bine.

Blatul se insiropeaza bine apoi se unge cu crema si se orneaza cu jumatati de capsuni.

TIPS-URI

1

tort,capsuni

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort capsuni" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu alune de padure si unt de arahide