Tort cu ciocolata alba

de laylalala in Torturi, 11 Mai 2011 | 6691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt, topit
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 80 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 gr ciocolata alba, topita si racita usor
  • 100 gr coji de portocale confiate, tocate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba:

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava rotunda de aprox.18 cm diametru.

Bate ouale cu zaharul pana isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte si esenta de rom. Intr-un  vas amesteca ingredientele uscate apoi incorporeaza-le in cele lichide. Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana cand la introducerea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet.

Pentru crema, bate frisca lichida apoi incorporeaza ciocolata topita si racita.

Pentru asamblare, taie blatul de tort in 3, pe orizontala. Umple tortul cu crema apoi imbraca intreg tortul in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Angelina_Elena 1

23.09.2011, 22:42

FOARTE FRUMOS DECORAT,intr-un cuvant MINUNAT cu gust delicios

Sim0na 1

02.03.2012, 10:53

Foarte frumos ornat tortul!

oana_pisicutza16 1

18.03.2012, 20:27

foarte frumos decorat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache si capsuni