Tort cu crema de ciocolata alba

de Alexandra Burz in Torturi, 6 Noi 2013 | 5864 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 500 gr ciocolata menaj alba

Pentru sirop:

  • 4 plicuri ciocolata calda alba
  • 2 esente de vanilie

Pentru decor:

  • 200 gr fulgi din nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata alba:

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat

Se adauga galbenusurile frecate cu praful de copt, amestecandu-se cu o lingura de susu in jos

Se adauga treptat faina, procedandu-se la fel

Se da la copt pt 25-30 minute 

Crema:

Jumatate din frisca se pune la incalzit la foc mediu, cealalata se pastreaza in frigider

Cand frisca este fierbinte se adauga bucati din ciocolata menaj pentru a se topi

Se lasa compozitia la rece pana a doua zi

A doua zi se bate frisca ramasa tare, se mixeaza crema obtinuta cu o zi inainte si se incorporeaza in frisca

Asamblarea:

Blatul se taie in trei parti aproximativ egale

Siropul se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se esenta de vanilie

Se ia cate o parte din blat se insiropeaza, se pune crema, blat deasupra, sirop, crema si asa pocedam pana la final

"imbracam tortul in crema si presara fulgi de cocos

 

Un deliciu dulce care v-a bucura intreaga familie!

 

POFTA BUNA

 

TIPS-URI

1

SE POATE ORNA CU BOMBOANE RAFAELLO

2

SE POATE PRCEDA LA FEL CU CREMA DE CIOCOLATA NEAGRA :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de ciocolata si visine