Tort cu crema de gris

de rena in Torturi, 22 Ian 2014 | 6530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de margarina
  • 1 litru de lapte
  • 1 pahar cu zahar pudra 200 gr.
  • 3 galbenusuri
  • 1 pahar de gris
  • o conserva de piersici 900 gr.
  • 2 linguri de gelatina 20 gr.
  • piscoturi de sampanie
  • o lingura de cacao
  • 2 kiwi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de gris:

Punem laptele la fiert in oala cu grisul si amestecam intr-una pana se ingroasa apoi il lasam sa se raceasca.

Batem margarina cu zaharul pudra adaugand, unul cate unul, galbenusurile.

Adaugam cate o lingura din grisul cu lapte si batem intr-una pina se termina compozitia de gris.

Impartim compozitia in doua si in una din ele punem cacao, amestecam bine.

Deschidem conserva de piersici, luam un pic din sirop si punem  gelatina sa se umfle 5 min.

Strecuram piersicile si le mixam bine sa facem un piure.

Dupa ce s-a umflat gelatina, o incalzim  putin, o diluam si o lasam sa se raceasca.O adaugam in piureul de piersici.

Pe o tava asezam biscoturile inmuiate putin in siropul de la piersici, adaugam prima compozitie cu cacao, nivelam,apoi a doua, cea alba, si la sfarsit piureul de piersici.

Bagam la rece aproximativ 2-3 ore.

Dupa ce s-a racit il ornam cu kiwi taiate felii sau cu ce fructe ne place.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]