Pe 23 iunie a fost ziua matusii iubitului meu, iar acest tort l-am pregatit special pentru ea!
Crema ganache:
Intr-un vas se adauga 300 ml frisca lichida (100 ml se pastreaza) si se pune pe foc mic pana ajunge in punctul de fierbere(nu trebuie sa fiarba).
Se da deoparte de pe foc, se adauga esenta de rom si ciocolata cu lapte rupta in bucatele, amestecand pana aceasta se topeste complet.
La fel procedam si cu cea alba(intr-un alt vas): 100 ml frisca lichida(100 lasam deoparte) esenta de vanilie si ciocolata alba.
Lasam cremele sa se raceasca complet si le dam la frigider peste noapte sau cel putin 3 ore.
Scoatem crema de ciocolata, o batem la mixer timp de cateva minute pana i se dubleaza volumul.
La fel procedam si la crema de ciocolata alba.
Frisca lichida ramasa (adica 200 ml de la ambele creme )se bate la mixer si se imparte in 2 parti egale.
Jumatate din compozitie o adaugam in crema de ciocolata cu lapte, iar a a2a jumatate in cea alba unde mixam la treapta cea mai mica pana se incorporeaza in creme.
Blat:
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul.
Se adauga apoi treptat laptele caldut, uleiul, faina in ploaie pe care o amestecam inainte cu cacao si praf de copt, iar la sfarsit adaugam putina sare.
Mixam pana ce totul se incorporeaza bine.
Compozitia obtinuta se imparte in 3 parti egale si se coc 3 foi, la foc mic, lasandu-se aprox 10 minute la cuptor.
In 2 din cele 3 foi se pun si visine sau se pot adauga in toate 3, depinde cum vreti sa fie.
Se lasa foile sa se raceasca dupa care se asambleaza tortul.
Se pune la baza o foaie cu visine se insiropeaza cu siropul pregatit din zahar, apa si esenta de rom, se pune un strat din crema ganache de ciocolata cu lapte, se adauga al 2 lea blat(cel fara visine) se insiropeaza, se mai pune un strat din crema, iar la final se adauga foaia cu visine si se insiropeaza.
Se imbraca tortul intr-un strat subtire de crema cu ciocolata alba.
Se orneaza dupa plac cu cremele ramase, eu pe margini am pus crema de ciocolata cu lapte, iar deasupra crema alba si zmeura.
Pofta buna!!