Tort cu lamaie, ciocolata si nuca de cocos

de alldaycooking in Dulciuri, 14 Feb 2013 | 4947 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 100 gr unt
  • 6 linguri zahar brun
  • 5 oua
  • 150 gr faina
  • 100 gr iaurt Danone
  • 20 gr nuca de cocos rasa
  • 10 gr praf de copt
  • sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • putin ulei
  • Crema:
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata alba (Milka)
  • 3 linguri lapte
  • Decor: nuca de cocos rasa coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie, ciocolata si nuca de cocos:

Pentru crema am inclazit ciocolata impreuna cu laptele. Cand ciocolata a fost topita am lasat sa se raceasca putin, apoi am amestecat-o cu mascarpone. Am lasat crema la frigider peste noapte.  

Pentru foi am mixat untul cu zaharul brun, apoi am adaugat pe rand ouale, mixand bine pentru a le incorpora. Am pus jumatate din cantitatea de faina si am amestecat bine. Am adaugat kefirul, sucul si coaja de lamaie, restul de faina, nuca de cocos si praful de copt si am amestecat cu grija pentru a nu ramane cocoloase. Din aceasta compozitie am luat cateva linguri pentru 3 muffins. Restul compozitiei l-am distribuit in 4 tavi cu diametrul de 18 cm (se poate coace un singur blat si se taie ulterior, dar mie nu-mi prea iasa taiatul egal). Am copt la 180 de grade Celsius pana cand s-au rumenit putin.

Cand au fost coapte foile, le-am scos din tavi si le-am lasat sa se raceasca.   Crema am mixat-o 1-2 minute, apoi am asamblat tortul, acoperind pe rand foile cu crema de ciocolata.

Am decorat cu nuca de cocos si coaja rasa de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie, ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Guguluf