Tort cu lamaie si crema de portocale

de laylalala in Torturi, 20 Ian 2011 | 5500 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 10 gr zahar vanilat
  • coaja rasa de la 3 lamai
  • 300 gr unt, topit si racit putin
  • 265 gr iaurt natural
  • 450 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 500 ml frisca lichida, batuta
  • 200 gr ciocolata alba, topita
  • 1 lingura zeama de portocale
  • coaja rasa de la 2 portocale
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie si crema de portocale:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de copt.

Pentru blat, bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza coaja de lamaie. Toarna cate putin din untul topit, amestecand, pana cand ai turnat toata cantitatea de unt.Adauga iaurtul si amesteca. Intr-un vas amesteca faina cu praful de copt, macul si sarea apoi inglobeaza-le in compozitia cu oua. Pune aluatul obtinut in forma de copt pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa blatul sa se raceasca complet apoi taie-l in 2 sau 3 pe orizontala.

Pentru crema amesteca toate ingredientele

Pentru asamblare, aseaza un blat pe o farfurie, unge-l cu crema apoi acopera-l cu inca un blat. Repeta procedura cu crema si blaturile ramase apoi acopera intreg tortul cu crema ramasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure