Tort de ciocolata si frisca

de Aletta in Torturi, 29 Iun 2015 | 5150 vizualizari

 

Un tort usor de facut si gustos, perfect pentru masa de Duminica!
Pofta buna, Bucatarasi!!

 

INGREDIENTE

  • 15 oua
  • 10 linguri de faina
  • 20 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 pachet de unt Rama
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si frisca:

Fiecare din cele 2 blaturi se face din din:

5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 praf de sare, jumatate de plic de praf de copt. Astfel, se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat cele 5 linguri de zahar, se adauga peste bezeaua tare galbenusurile impreuna cu praful de copt si o lingura de apa. 

Se coc 2 blaturi cate 20-25 minute fiecare pana trec de testul scobitorii. 

Crema:

5 oua intregi se omogenizeaza cu 10 linguri de zahar cu mixerul, pana se formeaza o crema densa si alba.

Intre timp se pune o cratita pe foc cu apa si se pune crema de galbenusuri pe aburi si se adauga 2 linguri de cacao.

Crema se lasa la racit,intre timp se mixeaza untul spuma si apoi se adauga treptat crema racita. 

Blaturile racite se taie in 2 fiecare, rezultand 4 foi de blat de tort.

Frisca lichida se mixeaza cu un intaritor de frisca.

Se umplu blaturile cu crema si se imbraca in frisca. 

Se decoreaza dupa preferinte. 

 

 

TIPS-URI

1

Blaturile se pot insiropa cu apa cu zahar si esenta.

2

Crema de galbenusuri pe aburi e gata atunci cand crema se lipeste de pereti vasului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Aletta 1

30.06.2015, 12:55

Rocsi, cu mare drag!!

Aletta 1

30.06.2015, 12:56

Multumesc,Catalina

Merisor 1

09.07.2015, 07:04

Ce minunatie de tort!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]