Tort de post

de Lau in Dulciuri, 7 Iul 2011 | 3997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar apa minerala
  • 1,1/2 pahar faina
  • 1.2 pahar ulei
  • 1 lingura dulceata
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura pesmet
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt
  • CREMA
  • 100 g gris
  • 450 ml apa
  • 250 g margarina vegetala
  • coaja de la o lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 200 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

Blat-se amesteca toate ingredientele bine

se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune jumatate din compozitie,se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

repetam si cu compozitia ramasa

Crema-fierbem grisul,coaja,zaharul vanilat,zaharul cu apa

cand s-a racit adaugam margarina mixata pana face  spuma

Asamblare-asezam prima foaie-insiropam-1/2 din crema-foaie-insiropam-crema care ne-a ramas

eu am adaugat sirop de capsuni ca sa iasa roz

decoram dupa plac

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mousse de caise