Tort de sarlota

de Giana in Torturi, 25 Mai 2014 | 11311 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g lapte praf
  • 200 ml apa
  • 3 plicuri gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida (300 ml pt compozitie, 200 ml pt decorat)
  • fructe pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de sarlota:

Gelatina se pune intr-o cratita cu apa si se lasa 15 minute sa se hidrateze.

Se pune cratita la foc mic, se adauga zaharul, laptele praf, ouale, vanilia si se amesteca cu un tel pana ajunge in punctul de fierbere. Se incearca sarlota cu degetul si daca este foarte fierbinte se opreste focul si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, se bate frisca si se amesteca cu sarlota.

Jumatate de compozitie se lasa simpla iar cealalta jumatate se amesteca cu cacao.

Pentru a servi mai usor, in loc de blat am asezat cativa biscuiti in forma pentru tort. De jur imprejur am ornat cu jumatati de caspusi peste care am varsat cele doua compozitii de sarlota.

Sarlota trebuie sa stea in frigider cateva ore ca sa se intareasca, dupa care poate fi ornata cu frisca si fructe dupa bunul plac.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de sarlota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ligia Bxl 1

26.05.2014, 15:17

o bunatate

mirela0911 1

27.05.2014, 15:11

frumos tort!

Giana 1

27.05.2014, 16:15

Multumesc fetelor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu trandafiri