Tort festiv salata de boeuf

de Bya Ralu in Salate, 23 Dec 2018 | 3716 vizualizari

 

"reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi
  • 5-6 castraveti murati
  • 2-3 gogosari(se pot pune mai multi ,eu nu pot manca)
  • pulpa de manzat de lapte
  • morcovi mici la conserva bonduelle
  • 1 cutie de mazare

Pentru maioneza:

  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 1 lingurita mustar
  • ulei
  • un strop de apa
  • sare/piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort festiv salata de boeuf:

Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.

Pulpa de manzat se curata de pielite si se pune la fiert.

Mazarea o scurgem de zeama si o punem intr-un castron.

Castravetii se taie cubulete,la fel si gogosarii si se pun intr-o sita sa se scurga bine de zeama.

Cartofii fierti,se curata si se taie cubulete,la fel taiem si carnea,iar morcovii scursi bine se taie rondele(ei fiind morcovei baby).

Se amesteca toate ingredientele,se condiementeaza dupa gust,se pune si albusul fiert ramas.

Se prepara maioneza cu galbenusul crud si cel fiert,turnand treptat ulei,condimentam si punem mustarul si continuam sa mixam.

Se pune maioneza in salata,dupa gustul fiecaruia,mie nu imi place foarte multa,si se patreaza pentru a orna deasupra.

Se pune salata intr-o forma rontunda de tort,se lasa peste noapte la rece,iar a doua zi se poate orna.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

28.12.2018, 20:22

Foarte frumos ai facut salata de boeuf!

dantes 1

29.12.2018, 10:42

Frumos!

Bya Ralu 1

30.12.2018, 00:16

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert poale-n brau