Tort Hallowen

de Lau in Dulciuri, 19 Oct 2013 | 3494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 5 oua
  • 5 linguri apa rece(de la frigider)
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 250 g ricotta
  • 200 ml suc de struguri
  • 300 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • struguri
  • Decor
  • pasta de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Hallowen:

BLAT-Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devine spuma,adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea care nu curge.

Adaugam galbenusurile si apa,amestecam usor cu o paleta,adaugam faina cernuta si amestecam pana se incorporeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 3 felii.

Crema-intr-un vas adaugam ricotta si o mixam pana devine ca o crema,adaugam frisca(care am mixat-o inainte) si omogenizam,adaugam treptat sucul de struguri,adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic,amestecam pana se omogenizeaza.

Asezam prima foaie o insiropam-intindem crema-struguri-a 2 foaie-insiropam-crema-struguri-a 3 foaie o insiropam si o ungem cu un strat subtire de crema.

Decoram cu pasta de zahar 

Multumesc Patricia pentru reteta de la blat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Hallowen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata decadent