Tort "trio de ciocolata"

de ralu_ca in Torturi, 22 Noi 2014 | 18141 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri cacao
  • 2 plicuri praf copt
  • crema de ciocolata amaruie:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml frisca batuta
  • 1 plic gelatina
  • crema de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml frisca batuta
  • 2 plicuri gelatina
  • crema de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca batuta
  • 2 plicuri gelatina
  • decor:
  • ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "trio de ciocolata":

Pentru blat am batut ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa, adaugam uleiul, faina, cacao si praf de copt. Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o forma de tort tapetata(28) cu hartie de copt si am introdus la cuptor. Dupa ce s-a copt l-am scos din forma , l-am asezat pe platou, dar am pus inelul la loc.

Pentru crema am pus frisca lichida pe foc, am dat in clocot, dam deoparte si punem bucatile de ciocolata amaruie, omogenizam si lasam sa se racoreasca.

Gelatina am pus-o intr-un bol si am hidratat-o cu apa rece, apoi am dat la cuptorul cu microunde 40 sec. Aceasta se incorporeaza in compozitia de ciocolata.

Se amesteca crema de ciocolata amaruie cu frisca batuta. Omogenizam si turman peste blat. Se da la rece pana se intareste usor.

La fel procedam si cu crema de ciocolata cu lapte, care se toarna peste cea de ciocolata si se da la rece.

La fel procedam si cu ciocolata alba, care se toarna peste crema de lapte si se introduce la rece lasand cateva ore.

Se scoate inelul si il decoram cu fasii de ciocolata amaruie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "trio de ciocolata"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba si capsuni