Trigoane cu cartofi si cascaval

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2014 | 7492 vizualizari

 

O gustare de primavara . Acest preparat merge de minute ca si aperitiv dar si ca o gustare la scoala, serviciu sau de ce nu la o ieisre la iarba verde :).

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -400g faina
  • -o jumatate lingurita sare
  • -4 linguri ulei
  • -6 linguri apa
  • Pentru umplutura:
  • -0.5 kg cartofi medii
  • -0.5 kg spanac
  • -2 linguri ulei
  • -2 fire ceapa verde taiata marunt
  • -100 gr branza feta
  • -marar verde , o jumate de legatura
  • Extra:
  • -ulei pentru prajit
  • -Pt servit:
  • 6 linguri smantana + 2-3 catei usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu cartofi si cascaval:

Pentru aluat:

Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul ei adaugam 4 linguri de ulei,sarea  si apa  Framantam pana obtineti un aluat destul de  gros dar mai moale decat cel de paine .Formam din aluat o bila pe care o ungem pe deasupra cu un pic de ulei , o acoperim cu un prosop curat si o lasam deoparte pana pregatim umplutura

Pentru umplutura 

Cartofii trebuie sa ii fierbem taiati cubulete in apa cu sare.Spanacul il spalam bine si il oparaim . Cand se raceste putin il tocam marunt .

Reteta originala spune sa fierbem cartofii in coaja, eu i-am fiert curatati si au fost oke.

Ceapa verde o taiem destul de marunt

Cand cartofii sunt fierti pregatim o tigaie cu 2 linguri de ulei .

Vom cali foarte putin ceapa , spanacul si cartofii (cam 3 minute dureaza totul).

Luam de pe foc si razuim branza feta peste cartofi deja amestecati cu spanacul si cu celellate verdeturi .

Amestecam bine si gustati sa fie potrivit de sarat.

Punem deoparte acest amesteca si luam din nou aluatul.

Framantam din nou aluatul putin si formam din el 10 bile . Fiecare din ele o vom intinde cu sucitorul pana obtinem o foaie rotunda cu un diametru de 10-12 cm. Vom taia in jumate foaia si tragem un colt pana obtinem un con . Marginile le lipim , luam conul in mana si il umplem cu una , doua  linguri de cartofi, depinde cat de pline doriti sa fie (eu am pus cate doua linguri de compozitie) . Lipim foarte bine marginile , putem apasa usor cu furculita , astfel vom avea si un aspect mai frumos.

Procedam la fel cu toate bilele .

Intr-o tigaie cu pereti mai inalti punem ulei cam de 2 degete , si cand este cald scufundam in el cate bucati  incap, eu am pus cate 6 o data . Le rumenim pe o parte si alta , le scurgem de ulei si servim calde  cu un sos de smantana cu usturoi .

TIPS-URI

1

in loc de spanac se pot pune urzici sau leurda

2

ca si umplutura mai puteti folosi ciuperci sau amestec de legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

anca_rm 1

07.04.2014, 09:02

Marci multumesc , nu am incercat copate , dar o sa incerc . Eu zic ca nu are ce sa aiba daca le coci ...normal sunt mai sanatoase

anca_rm 1

07.04.2014, 09:03

Babi, Lia , Laura , Alexandra va multumesc

Sandie 1

06.09.2015, 15:36

Trigoane cu cartofi si CASCAVAL.... Unde este cascavalul?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu cartofi si branza