Ștrudel cu mere tip Baclava

de Catalina L in Dulciuri, 29 Mar 2015 | 4481 vizualizari

 

Ștrudel este o specialitate austriaca adoptata de multe tari din Europa Centrală.
Cunoscut în lumea întreaga, însă nicăieri preparat ca la Viena, ştrudelul cu mere este de fapt un produs de origine turcă care a migrat spre Viena, prin Ungaria.

 

INGREDIENTE

  • 10 foi de placinta
  • 6 mere
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 lingura de miere
  • 60 g unt
  • scorțișoară, zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ștrudel cu mere tip Baclava:

Se curata merele și se taie în cuburi.

Gatiti merele în 30g de unt, cu zahărul, mierea și scorțișoara timp de 10 minute.

Se topește untul rămas. 

Intr-o tava, puneți o foaie de placinta, o ungeti cu unt si repetati pana aveti 4 foi de placinta.

Puneti jumatate din cantitatea de mere și rulati. Repetați - veti obtine 2 rulouri umplute cu mere. Asezati foile ramase, un pic suprapuse una peste cealalta. Se pun cele doua rulouri pe foile ramase, se ruleaza si se intorc marginile. Incalziti cuptorul la 180 ° C. Puneti strudelul in tava pe o hartie de copt. Ungeti cu unt topit și taiati-l in portii (nu-l taiati complet numai foile de deasupra si umplutura). Puneti in cuptor si coaceți timp de aproximativ 15 minute. 

După ce s-a răcit, presarati cu zahăr pudră. Poftă bună !!!!

TIPS-URI

1

taiati-l in portii inainte de a-l pune in cuptor (nu-l taiati complet numai foile de deasupra si umplutura)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel cu mere tip Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]