Turte rupte

de mihaelam90 in Dulciuri, 23 Dec 2013 | 11766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru turte avem nevoie de:
  • faina
  • apa
  • un praf de sare
  • o lingura de ulei
  • pentru sirop avem nevoie de
  • 1.5 l apa
  • 1/2 kg zahar
  • coaja de lamaie si de portocala
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • nuca
  • migdale
  • zahar
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte rupte:

Framantam aluatul pentru turte si le coacem in cuptor pe fundul tavii.

Punem la fiert pentru sirop apa impreuna cu zaharul si coaja de lamaie si portocala, pentru a se raci.

Pentru a inmuia turtele, punem intr-o oala apa la incalzit. Turtele trebuiesc "spalate" de faina in apa calduta.

Migdalele si nucile se toaca la blander marunt si se amesteca cu zahar. De asemenea, coaja de lamaie si portocala se amesteca cu zahar.

Intr-un lighean mai mare se presara un strat de nuca si putina coaja de lamaie si portocala, dupa care se adauga un strat de turte peste care adaugam sirop, inca un strat de nuca si coaja rasa. Se repeta procedeul pana terminam de asezat toate turtele.

Se servesc dupa cum traditia spune in dimineata de Ajun.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte rupte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]