Unt de casa

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2019 | 20008 vizualizari

 

Am pregătit unt de casă cu sare roz de Himalaya, a ieșit foarte bun, consistent și gustos! Noi l-am mâncat cu chifle cu susan.

 

INGREDIENTE

  • 200 g smântână 35 % grăsime,
  • sare roz de Himalaya Sano Vita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt de casa:

Într-un vas înalt, din sticlă sau tablă (nu plastic), se bate smântâna cu mixerul, la viteză mică. Va căpăta consistență cremoasă, de frișcă, apoi pe măsură ce mixăm, se taie. Se continuă mixarea, până se separă de tot.

Se ia cu mâinile grăsimea rezultată (untul), se strânge și se stoarce bulgărele, pentru a elimina surplusul de zer. Se adaugă sare, după gust, frământând în mâinile curate, reci (eu am ținut mâinile în apă rece). Se poate lăsa la scurs într-o strecurătoare sau tifon.

Se așază pe o bucată de hârtie de copt, se nivelează frumos și se dă la frigider până la servire. Se consumă în maxim câteva zile.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 10 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/unt-de-casa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]