Varza calita

de LC in Porc, 28 Noi 2012 | 5106 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 verze uriase
  • 2 cepe
  • o bucata de costita de porc ( sa zic ca am avut cam 300 de g)
  • pulpa de porc ( cam 300 de g)
  • o ceasca de bors (era prea dulce si sa o mai acresc un pic)
  • 4 linguri bulion
  • condimente dupa gust ( sare, piper, delikat, cimbru, boia)
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita:

Am avut 3 verze uriase romanesti pe care le-am tocat si apoi le-am frecat bine bine ( ghini ghini de tot :))) ) cu sare mare.

Am pus uleiul la incins ( in ceaun s-a petrecut procesul...) peste care am turnat carnea taiacata bucati ( pe care am condientat-o).

Dupa ce s-a rumenit indeajuns am adaugat si ceapa tocata marunt.

Dupa aceea am pus varza in ceaun. Am lasat-o cam 50 de minute pe foc.

Apoi am adaugat un pahar cu apa si o ceasca cu bors ( intrucat era prea dulce...sa se mai acerasca putin.) Dupa 10 minute am pus si cele 4 linguri de bulion si am condimenant-o dupa gust. Am lasat-o pe foc sa zic inca vreo 50 de minute pana a scazut ( important e sa se fiarba varza...timp in care eu faceam fagurii).

Apoi am introdus-o in cuptorul incins pentru 50 de minute la calit.

Se serveste cu mamaliga, ciusca, ceapa...sau clasica painica.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]