Ce-mi place varza dulce cu carne.
Am insotit-o de data aceasta cu mamaliga africana Ugali - vezi reteta aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/varza-dulce-cu-sunca-de-porc-sarata.html
Spalati si curatati legumele.
Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece.
Puneti-o din nou la fiert sunca in 2 l de apa, cu partea verde a prazului taiata bucati, cu 1 foaie de dafin si cu un pic de cimbru uscat.
Lasati sa fiarba 30 de minute indepartand spuma in mod regulat.
Scoateti sunca si rezervati apa in care a fiert.
Indepartati cotorul verzei si primele foi. O tocam marunt.
Incalziti uleiul intr-o oala adanca sau in oala sub presiune. Prajiti usor partea alba a prazului taiata marunt. Puneti sunca si prajiti impreuna.
Adaugati varza tocata, sosul de rosii de casa cu piper de Sichuan(reteta aici) si bulionul de rosii si 1/2 l de zeama filtrata in care a fiert sunca.
Puneti piper si sare, 1 foaie de dafin si cimbru uscat.
Inchideti oala sub presiune si fierbeti 30 de minute (20-30 de minute in plus la o oala normala).
Verificati daca varza si sunca sunt fierte.
Serviti fierbinte cu mamaliga.